Spuitkurk voor wanden, plafonds en gevels

Een innovatieve manier om je woning of bedrijfspand een isolerende en waterdichte beschermlaag te geven.

Neem contact op

De perfecte afwerking

Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je je binnenmuren een extra beschermlaag geven? Kies dan voor spuitkurk. Het werkt isolerend, is waterdicht en ademend.

Verf bladdert op den duur af en kan gaan barsten. Spuitkurk blijft daarentegen lang mooi. Je kunt er gevels, binnenmuren en plafonds mee opknappen.

Speel met kleur en korrelgrootte en geef je huis een unieke touch. Zo kun je kiezen om de structuur van de stenen te behouden of juist een egale look te creëren. Kies wat bij jou past en wij brengen het aan.

Spuitkurk heeft een hoge warmteopslagcapaciteit. Hierdoor verlies je minder energie van binnen naar buiten. En dat zorgt voor een lagere energierekening.
Je kunt spuitkurk in allerlei kleuren en korrelgroottes aanbrengen. Kies een uitvoering die past bij jou en je huis. Wij geven je graag advies.
Spuitkurk is een ecologisch verantwoord product. Met het oog op de toekomst, is het verduurzamen van je woning of bedrijfspand een slimme zet.
Gespoten kurk is een gevelbekleding die snel is aangebracht. Onze experts zorgen ervoor dat de klus zo is geklaard.

Portfolio

Villa Hoogerheide
Project Logo
Villa Hoogerheide
Spuitkurk
We hebben voor een vrijstaande villa in Hoogerheide alle plafonds voorzien van akoestisch spuitkurk en de wanden bekleed met behang. Waar het spuitkurk zorgt voor een goede akoestiek, zorgt het renovatievlies voor een strak en scheuroverbruggend eindresultaat.
Cultuurhuis Roosendaal
Project Logo
Cultuurhuis Roosendaal
Schilderwerk
In opdracht van de Gemeente Roosendaal heeft Cosina de sanitaire ruimtes van het Cultuurhuis Roosendaal aan de Bovendonk verbouwd. Naast de verbouwing is er een genderneutrale sanitaire ruimte gebouwd in de fietsenstalling op de Oude Markt.
Laudam Uitzendbureau
Project Logo
Laudam Uitzendbureau
Schilderwerk
We hebben voor Laudam Uitzendbureau het interieur van het kantoor en opleidingscentrum aan de Vlierwerf in Roosendaal geschilderd. Daarnaast hebben we een patroon en fotobehang aangebracht op de wanden. Zo is er een complete restyling van het bedrijfspand gerealiseerd.
Bouwbedrijf Vrolijk
Project Logo
Bouwbedrijf Vrolijk
Spuitkurk
In het eerste kwartaal van 2021 hebben we akoestische, moderne spraykurk afwerking aangebracht op zo’n 600 m2 plafond voor het nieuwe kantoor van bouwbedrijf Vrolijk te Breda. De bouwkundige binnenplafonds en het leidingwerk zijn volledig zwart gespoten met spuitkurk. Hierdoor is de akoestiek verbeterd en heeft het plafond een moderne uitstraling gekregen.
Jan Tinbergen College
Project Logo
Jan Tinbergen College
Vastgoedonderhoud
Voor het Jan Tinbergen College te Roosendaal onderhouden wij het schoolgebouw. Dit doen we volgens een opgesteld onderhoudsplan. Jaarlijk wordt een verdieping of vleugel volgens dit plan onderhanden genomen. Hierbij verrichten we allerhande onderhoudswerkzaamheden.

De voordelen van spuitkurk

Cosina kan een volledig pand voorzien van spuitkurk. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring. We hebben de juiste apparatuur en leveren 100% kwaliteit.

Ons team werkt snel, efficiënt en slaat geen hoekje over. We zorgen ervoor dat oude muren worden hersteld en nieuwe worden beschermd.

Spuitkurk is een natuurlijke kurk in spuitvorm. Het is redelijk nieuw en niet bij iedereen even bekend. Dat zal niet lang meer duren, want het biedt voornamelijk voordelen.

Gespoten kurk heeft een hoge warmteopslagcapaciteit en voorkomt koudebruggen, zwakke plekken in de buitenschil van je woning. Je verbetert de isolatiewaarde en verliest minder energie. Dat merk je in je portemonnee door minder onderhouds- en energiekosten.

Een gevel van spuitkurk neemt geen water op, terwijl deze wel blijft ademen. Zo heb je geen last van vochtproblemen. Dit zorgt voor een gezondere woon- of werkomgeving.

Steen, beton, keramiek, asfalt, ijzer, hout, noem maar op; je kunt spuitkurk overal op aanbrengen. Daarnaast is het geluiddempend, brandwerend en duurzaam.

10 eigen schilders in dienst.
Reeds honderden projecten afgerond.
Ruim 95% van onze klanten komt het volgende jaar terug.

Veelgestelde vragen over spuitkurk

Wat kost het aanbrengen van spuitkurk?
Wat de exacte kosten precies zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het aantal lagen dat wordt aangebracht, de totale oppervlakte en de bereikbaarheid van de oppervlakte. De muren moeten schoon zijn en geen scheuren bevatten. Eventuele reinigings- of herstelwerkzaamheden brengen meer kosten met zich mee. Voor een prijsindicatie kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.
Kan ik ook zelf aan de slag met spuitkurk?
Voor het beste resultaat kun je dit beter aan een specialist overlaten. Zo weet je zeker dat de spuitkurk goed wordt aangebracht. Dat bespaart je tijd en moeite. Indien je een ervaren doe-het-zelver bent, kun je ook zelf aan de slag gaan. Vergeet niet dat je dan een speciale machine moet kopen of huren.
Hebben muren met spuitkurk speciaal onderhoud nodig?
Nee, dat is niet nodig. Een muur kan altijd vuil worden. Je kunt het makkelijk schoonmaken met water. Pak de tuinslang voor de buitenmuren en een spons of doekje voor de binnenmuren. Is het hardnekkig vuil? Dan kun je eventueel een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken.
Wat is beter; spuitkurk of crepi?
Spuitkurk en crepi hebben iets van elkaar weg. De voordelen liggen ook dicht bij elkaar. Beide beschermen tegen vocht, zijn beschikbaar in allerlei kleuren en kun je aanbrengen op uiteenlopende ondergronden. Het grote verschil zit hem in de manier van aanbrengen. Crepi aanbrengen is veel arbeidsintensiever dan spuitkurk.
Werkt spuitkurk isolerend?
Kurk heeft een isolerende eigenschap. De isolatiewaarde is afhankelijk van de dikte. Maar het is niet voldoende om je huis of bedrijfspand volledig mee te isoleren. Spuitkurk in combinatie met isolatieplaten daarentegen wél. Je voorkomt daarnaast koudebruggen met spuitkurk.
Is spuitkurk schadelijk voor het milieu?
Spuitkurk is een natuurlijk product. Het bindmiddel is acrylaathars op waterbasis. Soms worden er plantaardige oliën of pigmenten aan toegevoegd. Deze zijn niet schadelijk voor het milieu. Voor de winning van de kurk zelf worden geen bomen gekapt. De kurkschors wordt van de boom gehaald en groeit binnen een aantal jaren weer aan.

Vul het formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. We spreken eerst het project met je door en sturen daarna een offerte op maat.

    Onze klanten